Jump to content
 • IceGame # Spatiu Publicitar

Locked Stiai ca? Cafeaua


Barlap

Recommended Posts 
1. Multi istorici spun ca boabele de cafea au fost descoperite din intamplare de o turma de capre. Pastorul etiopian care le insotea a observat ca animalele lui erau din ce in ce mai agitate dupa ce consumau aceste boabe.


2. Cafeaua este pe locul 2 in topul celor mai vandute bunuri de consum din lume, dupa carburanti.


3. Cafeaua poate ucide daca e consumata in cantitati mari. Ce-i drept, e greu sa ajungi la 100 de cesti pe zi, dar bautorii inraiti ar trebui sa fie atenti.


4. Boabele de cafea ar putea inlocui 

This is the hidden content, please
 in viitor, spun cercetatorii. De altfel, sunt testate deja masini care functioneaza cu hidrogenul rezultat din arderile resturilor provenite de la recoltarea boabelor de cafea. 


 


5. Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume. Se comercializeaza la un pret de peste 82 de euro. Boabele sale sunt recoltate din excrementele zibetelor, mamifere din familia veveritelor, un fel de pisici salbatice din insulele indoneziene Sumatra, Java, Bali si Sulawesi.


6. Africa de Sud, Brazilia si Colombia produc peste 40% din cafeaua vanduta la nivel mondial.


7. Cafeaua instant a fost inventata de chimistul britanic, George C. Washington, in 1906. Produsul a fost lansat pe piata trei ani mai tarziu.


8. Cafeaua a fost interzisa in secolul XVI in Imperiului Otoman din cauza efectelor sale asupra sistemului nervos. Si Vaticanul a interzis-o la un moment dat pentru ca era considerata bautura musulmanilor.


9. Daca vrei sa profiti de toata cofeina din cafea alege boabe de cafea mai putin prajite. Cele prajite puternic contin mai putina cofeina.


10. Cei mai mare ceasca de cafea a avut 13.200 litri, masura 2.9m inaltime si 2.65m lungime si a fost umpluta cu cafea neagra. Ceasca a fost creata de o companie italiana producatoare de electrocasnice si a fost expusa la Londra, in 2012.


 


http://assets.sport.ro/assets/foodstory/2013/11/01/image_galleries/3286/cat-de-as-esti-in-cafea-10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-bautura-de-dimineata_size1.jpg


 


Sursa:

This is the hidden content, please


Link to comment
Share on other sites

Please disable AdBlocker in order to help us keeping the forum up and running!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • IceGame # Global Statistics

  11,257 Total Posts
  5,210 Total Topics
  3,968 Total Members
  14 Total Banned
  297 Most Online
  Aurel Ieremia
  Newest Member
  Aurel Ieremia
  Joined
 • Who's Online   20 Members, 0 Anonymous, 86 Guests (See full list)

 • Parteneri


×
×
 • Create New...

Important Information

By visiting our community, you agree to our Terms of Use.