Jump to content
 • IceGame # Spatiu Publicitar

Locked Știați că? Valabilitatea


Barlap

Recommended Posts

 

pantofi-de-alergat-696x390.jpg

Alimentele, produsele cosmetice, medicamente și orice produs de consum, de regulă, au un termen de valabilitate. Desigur, există câteva alimente care nu expiră, dar pe acelea le putem numi excepția de la regulă. Și totuși, nu cred că te-ai aștepta de la obiecte din fiecare zi să aibă un termen de valabilitate. De fapt, majoritatea obiectelor pe care le folosim sunt aruncate doar în cazul în care se deteriorează sau nu mai funcționează corespunzător. În cele ce urmează, te invităm să descoperi câteva astfel de obiecte pe care sigur le folosești și care poate ar trebui înlocuite.

Perna
În cazul în care ai aceeași pernă de mai bine de 3 ani și nu o speli foarte des, îți recomandăm să o arunci. Dacă nu și-a schimbat deja forma (ceea ce e foarte probabil să se întâmple de la uzura normală), îți spunem că aceasta poate deveni un focar de microbi, fiind mediul perfect în care să se adune praf și acarieni. Aceștia din urmă sunt organisme de dimensiuni microscopice care trăiesc în medii cu mult praf și care pot provoca alergii serioase. Schimbarea pernei este recomandată o dată la 2-3 ani.

Papucii de casă
Dacă nu sunt spălați deseori și cu mare atenție, papucii de casă pot deveni ușor mediul propice pentru dezvoltarea unor fungii. Astfel poate apărea ciuperca piciorului sau diverse tipuri de eczeme care te incomodează și de care scapi greu. Este recomandat să îți schimbi papucii de casă o dată la 6 luni, dacă nu îi speli și igienizezi foarte des.

Bureți de vase și de baie
Indiferent de cum îl păstrezi, orice burete poate dezvolta în timp diverse tipuri de mucegai. Este normal, având în vedere că, de cele mai multe ori acesta intră în contact cu apa, iar dacă nu, el poate absoarbe umiditatea din aer. Pentru a evita dezvoltarea microorganismelor în interiorul buretelui, îl poți fierbe, însă acest proces poate contribui la degradarea sa. De aceea, cel mai bine este să schimbi bureții din casă după maxim 6 luni de la prima folosire.

Pantofii sport
Asemeni papucilor de casă, datorită faptului că transpiri în ei, pantofii sport pot ajuta la dezvoltarea microorganismelor care duc la formarea de eczeme și infecții ale piciorului. Pe lângă asta, însă, în timpul purtării aceștia își modifică forma, iar acest lucru duce la creșterea presiunii aplicate pe încheieturile tale. Este indicat să înlocuiești adidașii cam o dată pe an.

Cărțile
Nu te-ai gândi că o carte are termen de valabilitate, însă acesta există. De multe ori avem tendința să uităm faptul că hârtia este un material biodegradabil. Acest lucru face ca hârtia să își schimbe textura și să își piardă din proprietăți. Dacă vrei să păstrezi o carte (sau orice document important scris pe hârtie) în condiții impecabile, ține-o departe de lumina directă a soarelui și de zone umede. Aceste două elemente contribuie la înmulțirea mucegaiurilor și duc la degradarea hârtiei.

 

Link to comment
Share on other sites

Please disable AdBlocker in order to help us keeping the forum up and running!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • IceGame # Global Statistics

  11,262 Total Posts
  5,210 Total Topics
  3,968 Total Members
  14 Total Banned
  297 Most Online
  Aurel Ieremia
  Newest Member
  Aurel Ieremia
  Joined
 • Who's Online   18 Members, 0 Anonymous, 63 Guests (See full list)

 • Parteneri


×
×
 • Create New...

Important Information

By visiting our community, you agree to our Terms of Use.