Jump to content
  • IceGame # Spatiu Publicitar

Locked Tesla pregătește cipuri cu inteligență artificială pentru mașini


Barlap

Recommended Posts

 

This is the hidden content, please


Odată cu publicarea rezultatelor financiare pentru trimestrul doi din 2018, Elon Musk a discutat și despre cipurile cu inteligență artificială pentru mașinile Tesla.

Momentan, componenta despre care a vorbit Musk este cunoscută ca Hardware 3. Este o componentă de producție proprie a companiei, care este destinată pentru a fi instalată în mașinile Model 3, S și X. Aceasta se va ocupa de operațiunile necesare pentru capacitățile autonome ale mașinilor.

Până acum, Tesla s-a bazat pe platforma NVidia Drive, însă pare că a venit timpul pentru o schimbare; Elon Musk o și motivează. Conform acestora, compania se poate concentra mai bine pe propriile nevoie relevante eficienței. ”Avem avantajul că știm cum arată propriile rețele neurale și cum vor arăta în viitor”, spune Pete Bannon, directorul programului Hardware 3. Acesta a mai declarat că upgrade-urile ar trebui să înceapă anul viitor.

Proiectul propriu ar trebui să fie un upgrade major față de platforma curentă. Softul de vizualizare de pe platforma NVidia poate lucra cu 200 de cadre pe secundă, în timp ce platforma Hardware 3 poate lucra cu 2.000 de cadre pe secundă.

Un cip propriu ajută compania și pe alte planuri. Tesla poate astfel să construiască tot ce are nevoie în ritm propriu. Dacă inginerii își dau seama că le lipsește ceva, nu trebuie să aștepte după altcineva să rezolve problema. În plus, Elon Musk spune că nu sunt mari diferențe de cost, iar beneficiile sunt mai mult decât evidente.

Iar în ceea ce privește schimbarea care va fi făcută pe automobile, Musk declară: ”am făcut calculatoarele extrem de ușor de schimbat și asta e tot ce trebuie făcut: îl scoți pe cel existent și îl montezi pe cel nou, toți conectorii sunt compatibili”.


Sursa: 

This is the hidden content, please

Link to comment
Share on other sites

Please disable AdBlocker in order to help us keeping the forum up and running!

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By visiting our community, you agree to our Terms of Use.