10 lucruri extraordinare despre corpul uman - Corpul Uman - IceGame Romania @ Winter Is Coming

Jump to contentLogo

Bun venit pe IceGame Romania @ Winter Is Coming


Autentificare 

Creează cont
Bine ati venit pe IceGame Romania ! Comunitatea IceGame isi doreste sa devina cel mai indragit forum de gaming si nu numai, exclusiv pentru romani. Daca si tu iti iubesti tara si vrei sa ajuti la dezvoltarea singurului forum dedicat Romanilor de pretutinderi, alatura-te noua ! Nu trebuie decat sa te inregistrezi si poti avea access la toate optiunile acestui forum, cum ar fi:
 • Creeaza topic-uri sau raspunde la unele deja creeate
 • Aboneaza-te la topic-urile care iti plac si primesti informatii pe email
 • Creeaza-ti propria pagina de profil si fa-ti prieteni
 • Trimite mesaje la alti membri
Photo

10 lucruri extraordinare despre corpul uman

- - - - -

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Barlap

Barlap

  Fondator # IceGame.Ro

 •   Group:
  Fondator
 •   Posts:
  2,355
 •   Member Number:
  1
 •   Joined:
  10-October 18
 •   Reputation:
  109
 • User's Awards

          
  • Time Online: 49d 6h 23m 55s

  Se poate vorbi mult despre corpul uman. Milioane de ani de evoluție i-au conferit multe abilități. Acestea pot fi mentale și biologice, voluntare și involuntare.

  Ele sunt folositoare atât pentru a supraviețui, cât și pentru a prospera. Există multe alte forme de viață cu abilități uimitoare pe această planetă.

  Totuși, oamenii le-au depășit în special mulțumită capacității lor de a concepe idei și lucruri noi. Iată niște lucruri extraordinare despre corpul uman, pe care puțini le cunosc. Suntem siguri că lectura lor îți va face plăcere.

  1. Oamenii sunt cei mai buni alergători de anduranță de pe planetă

  despre-corpul-uman-1.jpg

  Iată un lucru uimitor despre corpul uman. Oamenii sunt atleți slabi în ceea ce privește forța și viteza. Dar suntem fenomenali în ceea ce privește alergatul încet și susținut.

  Spre deosebire de alte specii de mamifere, oamenii au devenit bipezi într-o perioadă cuprinsă între două și trei milioane de ani în urmă. Oamenii au practicat dintotdeauna vânatul.

  Asta înseamnă că ei alergau, mergeau și luau urma vânatului pe distanțe lungi. Astfel, aveau un avantaj asupra celorlalte carnivore.

  De asemenea, spre deosebire de alte animale, oamenii participă voluntar la maratoane. Oamenii sunt superiori chiar și animalelor care sunt cele mai bune la alergatul de distanță, cum ar fi caii sau câinii.

  Oamenii sunt alergători de anduranță mai buni datorită centrului de greutate și a abilității de a transpira. Animalele patrupede au centrul de greutate în fața membrelor posterioare.

  La oameni, acesta este situat deasupra picioarelor. Astfel, oasele și mușchii sunt diferite ca structură.

  Ele au și diferite cerințe energetice. Alte animale își disipează căldura metabolică gâfâind pe nas sau pe gură. Însă oamenii transpiră pe tot corpul.

  Astfel, pe măsură ce transpirația se evaporă, corpul se răcește într-o măsură mult mai mare decât corpurile altor animale.

  2. În uter, un fetus dezvoltă un milion de neuroni la fiecare 4 minute, timp de 9 luni

  despre-corpul-uman-2.jpg

  Iată un lucru uimitor despre corpul uman aflat în creștere. 

  Please Login or Register to see this Hidden Content

   începe să se dezvolte din vârful unui tub neuronal.

  Acesta are doar trei milimetri lungime. La trei sau patru săptămâni după concepere, încep să se formeze cele trei regiuni ale creierului: posterioară, medie și anterioară.

  Timp de trei luni, creierul crește de câteva ori în mărime. Aceasta se întâmplă mai ales cu creierul anterior. El crește foarte repede și domină celelalte regiuni.

  După 15 și până la 20 de săptămâni, pe la mijlocul sarcinii, numărul celulelor creierului începe să crească rapid. Până la vârsta de 6 luni, cortexul cerebral începe să se separe în doi lobi.

  Până la finalul celor nouă luni, creierul continuă se crească. Apoi el se mărește în continuare, până când copilul atinge vârsta de 18 luni.

  În tot acest timp, creierul crește cu o medie de 250.000 de celule nervoase pe minut. Când un copil se naște, creierul are mai mult de 100 de miliarde de neuroni.

  Aceștia formează în curând 100 de trilioane de interconexiuni.

  3. Corpul uman încearcă să compenseze dacă un vas sanguin este blocat

  despre-corpul-uman-3OK.jpg

  O alt lucru interesant despre corpul uman este că sistemul circulator are multe ramuri redundante. Acestea devin folositoare atunci când vasul din apropiere este blocat.

  Aceste ramuri redundante pot fi preexistente sau nou formate. Un exemplu de redundanță vasculară preexistentă este „cercul lui Willis” din creier.

  Acesta are o structură circulară. Dacă o parte a cercului este blocată sau îngustată sau dacă una dintre arterele care îl irigă cu sânge este blocată sau îngustată, sângele va continua să ajungă la creier.

  Astfel se previne un accident vascular. Formarea de ramuri noi în jurul unui vas cu probleme se numește „neovascularizare”.

  Rețele de vase de sânge funcționale se formează ca reacție la circulația proastă sau ischemie. Aceste rețele servesc drept circulație colaterală.

  După un infarct, se formează noi vase care să ocolească blocajul de pe artera principală. Acest lucru s-a observat atât la animale, cât și la oameni.

  Vasele noi aduc destul oxigen pentru refacerea țesutului cardiac. Acest proces are loc și la nivelul ochilor.

  Dar aceste vase noi cauzează adeseori glaucom. Acest lucru se datorează faptului că blochează drenarea umorii apoase.

  4. Când oamenii sunt electrocutați și aruncați la distanțe mari, acesta este rezultatul contracției musculare

  despre-corpul-uman-4.gif

  Când este pericol, creierul declanșează hipotalamusul. Acesta este responsabil cu menținerea echilibrului dintre stres și relaxare.

  Hipotalamusul trimite un semnal glandelor adrenale sau suprarenale. Acestea eliberează hormoni de adrenalină și noradrenalină. Astfel, ritmul cardiac se mărește, respirația crește, pupilele se dilată, digestia se încetinește.

  Dar cel cel mai important este că astfel este ajutată contracția mușchilor. Toți acești factori la un loc ne fac corpul agil.

  Când sunt confruntați cu stres extrem, mușchii se contractă. Contracția este mult mai puternică decât cea dintr-o stare neutră sau decât cea care este posibilă voluntar.

  Ea poate fi observată atunci când o persoană este electrocutată și aruncată la o distanță considerabilă de sursa șocului. Aceasta nu se întâmplă din cauza șocului electric în sine.

  Cauza este contracția involuntară a mușchilor care are loc atunci când sarcina electrică trece prin corp. Oamenii de știință cred că aceasta demonstrează capacități ale contracției musculare care nu sunt folosite în situații normale.

  5. Despre corpul uman: Măduva oaselor produce 500 de miliarde de celule sanguine pe zi

  despre-corpul-uman-5.jpg

  Măduva oaselor este un țesut spongios situat în interiorul oaselor. Ea este responsabilă cu producerea de celule sanguine roșii, trombocite și celule sanguine albe.

  Ea este și o parte importantă a sistemului limfatic. De asemenea, ea sprijină sistemul imunitar al corpului nostru.

  În cazul unui adult, măduva este prezentă în coloană, în oasele șoldurilor, ale umerilor, în stern și craniu. Un adult obișnuit care cântărește 65 de kilograme are 2.6 kilograme de măduvă osoasă.

  Aceasta produce 500 de miliarde de celule sanguine pe zi. Când celulele sanguine sunt mature, ele trec prin sistemul circulator al măduvei.

  Apoi ele intră în vasele sanguine și încep să funcționeze. Măduva conține și celule stem mezenchimale. Acestea sunt celule stem multipotente.

  Ele sunt capabile să se transforme într-o varietate de celule. Printre acestea se numără celule care formează oase, celule musculare, celule de măduvă pentru țesut adipos și celule pancreatice.

  Recent, oamenii de știință au transformat cu succes aceste celule stem în celule neuronale funcționale.

  6. Dacă Pământul ar fi plat și în beznă totală, ochiul ar putea detecta licărul unei lumânări de la 48 de kilometri

  despre-corpul-uman-6.jpg

  Abilitatea ochiului uman de a percepe un obiect depinde de numărul de fotoni care sunt emiși sau reflectați de acel obiect. Putem vedea stelele, care sunt la milioane și miliarde de ani-lumină distanță de Pământ.

  Cea mai apropiată este galaxia Andromeda, situată la 2.6 milioane de ani lumină. În 1941, omul de știință Selig Hecht și colegii săi de la Universitatea Columbia au încercat să determine numărul minim de fotoni care trebuie să cadă pe retină pentru ca ochiul să înregistreze lumina.

  Inițial, au găsit că acesta se situa între 54 și 148 de fotoni. Apoi au măsurat cantitatea absorbită de retină.

  Au descoperit că aceasta varia între 5 și 14 fotoni, corespunzător activării a între 5 și 15 celule fotoreceptoare. Durează aproximativ 4 secunde pentru ochi să se adapteze la întuneric.

  80% dintre celulele fotoreceptoare au nevoie de o jumătate de oră pentru a se adapta în întregime. Adaptarea completă depinde, totuși, de fluxul sanguin către ochi și de sănătatea acestuia.

  Când ochii sunt adaptați, ei pot observa cu ușurință o lumânare situată la 48 de kilometri distanță, în întuneric absolut.  pctroubleshooting.ro   Robotel Anunturi  
  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Temă realizată de Barlap