[Descoperiri] A fost inventat dispozitivul care produce electricitate atunci când ninge - Descoperiri - IceGame Romania @ Winter Is Coming

Jump to contentLogo

Bun venit pe IceGame Romania @ Winter Is Coming


Autentificare 

Creează cont
Bine ati venit pe IceGame Romania ! Comunitatea IceGame isi doreste sa devina cel mai indragit forum de gaming si nu numai, exclusiv pentru romani. Daca si tu iti iubesti tara si vrei sa ajuti la dezvoltarea singurului forum dedicat Romanilor de pretutinderi, alatura-te noua ! Nu trebuie decat sa te inregistrezi si poti avea access la toate optiunile acestui forum, cum ar fi:
 • Creeaza topic-uri sau raspunde la unele deja creeate
 • Aboneaza-te la topic-urile care iti plac si primesti informatii pe email
 • Creeaza-ti propria pagina de profil si fa-ti prieteni
 • Trimite mesaje la alti membri
Photo

[Descoperiri] A fost inventat dispozitivul care produce electricitate atunci când ninge

- - - - -

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
BDragoS

BDragoS

  Advanced Member

 •   Group:
  Membru
 •   Posts:
  506
 •   Member Number:
  13
 •   Joined:
  20-October 18
 •   Reputation:
  7
  • Time Online: 1d 3h 34m 57s

  electricitate_zapada_42715600.jpg

   

   

  Cercetătorii încearcă mereu să găsească surse alternative de energie. Acestea ar ajuta, în primul rând, la protejarea mediului. Descoperirea cercetătorilor exploatează faptul că particulele de zăpadă poartă o sarcină electrică pozitivă, potrivit Science Alert.
   
  „Zăpada este deja încărcată, deci ne-am gândit că de ce nu am aduce un alt material, cu sarcină electrică opusă, pentru a crea electricitate?”, a declarat Maher El-Kady, directorul tehnic al companiei Nanotech Energy.
   
  Cum au obținut electricitate cu ajutorul zăpezii
   
  Potrivit companiei, zăpada emite electroni, dar performanța dispozitivului depinde mult de eficiența materialului folosit pentru extragerea acestor electroni. Au testat un număr mare de materiale, inclusiv aluminiu sau teflon, de exemplu.
   
  Compania a ajuns la concluzia că siliciul produce mai multă încărcătură electrică decât orice alt material. Cu ajutorul acestuia, au reușit să producă electricitate.
   
  Cu siliciu pe post de strat triboelectric al dispozitivului, încărcătura electrică poate fi generată de diferite mecanisme de contact. Printre acestea se numără și zăpada care fie cade direct pe stratul de siliciu, sau care doar alunecă pe suprafața acestuia.
   
  În alte configurații, cercetătorii au testat stratul de siliciu care intră în contact cu zăpada în timp ce era atașat de o roată de bicicletă sau chiar sub talpa încălțămintei pentru drumeții.
   
  Deși cantitatea de electricitate generată de aceste teste nu a fost una uriașă, oamenii de știință spun că noua tehnologie ar putea ajuta la construirea de panouri solare în viitor. Acestea ar putea ajuta la generarea electricității în timpul sezonului rece, atunci când eficiența acestora este diminuată. În unele cazuri nu funcționează deloc.
   
  Ninsoarea cade pe aproximativ 46 de milioane de kilometri pătrați din suprafața Pământului. Deci tehnologia s-ar putea dovedi foarte utilă.

  Posted Image

  pctroubleshooting.ro   Robotel Anunturi  
  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Temă realizată de Barlap