Jump to contentLogo

Bun venit pe IceGame Romania @ Winter Is Coming


Autentificare 

Creează cont
Bine ati venit pe IceGame Romania ! Comunitatea IceGame isi doreste sa devina cel mai indragit forum de gaming si nu numai, exclusiv pentru romani. Daca si tu iti iubesti tara si vrei sa ajuti la dezvoltarea singurului forum dedicat Romanilor de pretutinderi, alatura-te noua ! Nu trebuie decat sa te inregistrezi si poti avea access la toate optiunile acestui forum, cum ar fi:
 • Creeaza topic-uri sau raspunde la unele deja creeate
 • Aboneaza-te la topic-urile care iti plac si primesti informatii pe email
 • Creeaza-ti propria pagina de profil si fa-ti prieteni
 • Trimite mesaje la alti membri
Photo

[Descoperiri] A fost inventată limba artificială. La ce folosește, de fapt

- - - - -

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
BDragoS

BDragoS

  Advanced Member

 •   Group:
  Membru
 •   Posts:
  505
 •   Member Number:
  13
 •   Reputation:
  7
 • MDlkMTk5NzIyM2I5ZmQxY2Q2ZjlhYjkxZGYxMDMz

   

  Oamenii de știință scoțieni au reușit să pună la punct o așa-numită „limbă artificială”, alcătuită din aur și aluminiu. Dispozitivul e capabil să identifice cu precizie diverse tipuri de whisky și ar putea fi folosit inclusiv la identificarea alcoolului de contrabandă.
   
  În urma testelor realizate de un grup de savanți de la universitățile din Glasgow și Strathclyde, „limba artificială” a reușit să determine, cu o acuratețe de peste 99%, diverse soiuri și mărci de whisky scoțian folosite în cadrul experimentelor.
   
  Practic, „limba artificială” măsoară, conform CNN, gradul absorbției luminii pentru fiecare lichid în parte.
   
  „Chiar dacă ne-am concentrat, în acest studiu, asupra whisky-ului, dispozitivul poate fi folosit pentru a testa orice fel de lichid. Pe lângă rolul important pe care l-ar avea în identificarea alcoolului de contrabandă, el poate fi folosit cu succes și în domenii precum siguranța alimentară ori asigurarea controlului de calitate”, spune Alasdair Clark, șeful echipei de cercetare de la universitatea din Glasgow. 
   
  Experții scoțieni în whisky privesc însă cu suspiciune „limba artificială” creată de oamenii de știință. „În industria noastră, dintre toate simțurile folosite, cel mai important accent îl punem pe miross. Specialiștii noștri se bazează în întregime pe miros”, declară Charles MacLean, unul din reprezentanții industriei de whisky scoțiene.

  Posted Image

  pctroubleshooting.ro   Robotel Anunturi  
  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Temă realizată de YouDead