[Descoperiri] O nouă planetă locuibilă, descoperită la 31 de ani lumină - Descoperiri - IceGame Romania @ Winter Is Coming

Jump to contentLogo

Bun venit pe IceGame Romania @ Winter Is Coming


Autentificare 

Creează cont
Bine ati venit pe IceGame Romania ! Comunitatea IceGame isi doreste sa devina cel mai indragit forum de gaming si nu numai, exclusiv pentru romani. Daca si tu iti iubesti tara si vrei sa ajuti la dezvoltarea singurului forum dedicat Romanilor de pretutinderi, alatura-te noua ! Nu trebuie decat sa te inregistrezi si poti avea access la toate optiunile acestui forum, cum ar fi:
 • Creeaza topic-uri sau raspunde la unele deja creeate
 • Aboneaza-te la topic-urile care iti plac si primesti informatii pe email
 • Creeaza-ti propria pagina de profil si fa-ti prieteni
 • Trimite mesaje la alti membri
Photo

[Descoperiri] O nouă planetă locuibilă, descoperită la 31 de ani lumină

- - - - -

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
BDragoS

BDragoS

  Advanced Member

 •   Group:
  Membru
 •   Posts:
  506
 •   Member Number:
  13
 •   Joined:
  20-October 18
 •   Reputation:
  7
  • Time Online: 1d 3h 34m 57s

  NDQwJmhhc2g9YjNlMzRjNmQ2Zjg5OGQ2YTU4YmFl

   

  Astronomii au descoperit o nouă planetă care ar putea deveni locuibilă pentru oameni, la "numai" 31 de ani lumină depărtare. Este de două ori mai mare și de cinci ori mai aproape de steaua sa decât Terra. Dar steaua este de mai trei ori mai mică şi cu 40% mai rece. Din calcule reiese că planeta primeşte aproximativ aceeaşi cantitate de energie cât primeşte Marte de la Soare. Fără o atmosferă, ar fi o planetă glacială, cu o temperatură -53 de grade Celsius. O atmosferă densă ar încălzi lucrurile suficient pentru a permite existenţa apei în formă lichidă.
   
   
   
   
   
  Exoplaneta GJ 357d orbitează o mică stea, GJ 357, cu mult mai redusă în dimensiuni decât Soarele nostru, la fiecare 55,7 zile. Echipa de cercetători care a făcut descoperirea a anunțat într-un comunicat că exoplaneta ar putea furniza "condiții similare Terrei".
   
  "Cu o atmosferă densă, planeta GJ 357d ar putea conține apă în stare lichidă la suprafață, similar Terrei, și am putea detecta urme ale vieții cu ajutorul telescoapelor", a spus Lisa Kaltenegger, director al Carl Sagan Institute de la Universitatea Cornell din New York. "Dacă GJ 357d ar conține forme de viață, s-ar plasa în fruntea listei pentru misiuni și am putea răspunde la o întrebare veche de când lumea, aceea dacă suntem singuri în Univers", a mai spus aceasta, citată de Mediafax.
   
  Fără o atmosferă, planeta ar avea o temperatură medie de minus 64 de grade Celsius, potrivit NASA, fapt care ar însemna că este mai degrabă plină de gheaţă decât locuibilă.
   
  La începutul anului 2019, echipa lui Kaltenegger a descoperit cu ajutorul Satelitului de monitorizare a exoplanetelor în tranziţie (Transiting Exoplanet Survey Satellite, TESS), aparţinând NASA, o altă exoplanetă, GJ 357 b, "o Terra fierbinte", orbitând steaua pitică.
   
  Ulterior au mai fost descoperite două exoplanete orbitând această stea, inclusiv "super-Terra" GJ 357d.
   
  Kaltenegger a declarat pentru NBC News că urmează să fie instalate două telescoape spaţiale, în 2021 şi 2025, iar, cu ajutorul acestora, cerecetătorii vor putea stabili dacă există forme de viaţă pe această planetă.

  Posted Image

  pctroubleshooting.ro   Robotel Anunturi  
  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Temă realizată de Barlap