[Descoperiri] Rechin minuscul şi luminos, descoperit în adâncul Oceanului Atlantic - Descoperiri - IceGame Romania @ Winter Is Coming

Jump to contentLogo

Bun venit pe IceGame Romania @ Winter Is Coming


Autentificare 

Creează cont
Bine ati venit pe IceGame Romania ! Comunitatea IceGame isi doreste sa devina cel mai indragit forum de gaming si nu numai, exclusiv pentru romani. Daca si tu iti iubesti tara si vrei sa ajuti la dezvoltarea singurului forum dedicat Romanilor de pretutinderi, alatura-te noua ! Nu trebuie decat sa te inregistrezi si poti avea access la toate optiunile acestui forum, cum ar fi:
 • Creeaza topic-uri sau raspunde la unele deja creeate
 • Aboneaza-te la topic-urile care iti plac si primesti informatii pe email
 • Creeaza-ti propria pagina de profil si fa-ti prieteni
 • Trimite mesaje la alti membri
Photo

[Descoperiri] Rechin minuscul şi luminos, descoperit în adâncul Oceanului Atlantic

- - - - -

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
BDragoS

BDragoS

  Advanced Member

 •   Group:
  Membru
 •   Posts:
  506
 •   Member Number:
  13
 •   Joined:
  20-October 18
 •   Reputation:
  7
  • Time Online: 1d 3h 34m 57s

  ZWY5ZTNiYmZjNTFjYWMxMTIzZTZkOTVkNTQ1MQ==

   

  Rechinii sunt cunoscuţi ca animale de pradă care îşi urmăresc şi adulmecă prada cu rigurozitate înainte de a o ataca. O specie abia descoperită, însă, nu face decât să strălucească în întunericul oceanului, iar prada vine singură la ea, conform CNN.
   
  Rechinul american de buzunar, lung de aproximativ 14 centimetri, este primul rechin din această specie descoperit în Golful Mexicului, conform unui studiu realizat de Universitatea Tulane. Deşi este mai puţin înfricoşător decât rudele sale mai mari, „rechinul licurici” este fascinant.
   
  Oamenii de știință au dat peste micul înotător în 2010 dar un alt specimen nu a mai fost observat până în 2013, când cercetătorul Mark Grace l-a găsit printre alte specimene mai puțin luminescente. Este doar al doilea astfel de rechin capturat sau consemnat, primul fiind descoperit în 1979, în Oceanul Pacific.
   
  „Ambii sunt specii separate, din oceane diferite, iar ambii sunt extrem de rari”, a adăugat Grace.
   
  Conform cercetătorilor, rechinul secretă un fluid luminescent dintr-o glandă aflată în apropierea aripioarei. Se presupune că mecanismul este unul care îl ajută pe rechin să-și atragă prada, peștii fiind atrași de lumină, fapt ce îl face pe prădător să fie complet invizibil.
   
  Bioluminescența nu este ceva nemaivăzut în ceea ce privește viața marină. Strălucirea animalelor din ocean este produsă de o reacție chimică emitentă de energie. Organismele „se aprind” și pentru scopul reproducției sau pentru a avertiza un alt potențial prădător.

  Posted Image

  pctroubleshooting.ro   Robotel Anunturi  
  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Temă realizată de Barlap